27 Kasım 2013 Çarşamba

Kabak Çiçekli Pilav



Yılın bu zamanı olduğunda kafamın içerisinde Frank Sinatra - I'm Sentimental Over You şarkısını söylüyor.
http://www.youtube.com/watch?v=EC5o5Bw8Z60

Kabak çiçeği yaz günlerine yakışır ancak paylaşmadan duramadım:)

1 bardak baldo pirinç (yıkanıp süzülmüş)
10 adet kabak çiçeği (yıkanıp dikenleri temizlenmiş ince kıyılmış)
1 kuru soğan veya 4-5 taze soğan (ince kıyılmış)
Dereotu (ince kıyılmış)
tuz, karabiber
2 büyük kaşık zeytinyağ

Zeytinyağı bir tencereye konur.
Orta ateşte soğanlar ilave edilerek biraz kavrulur.
Kıyılmış kabak çiçekleri eklenerek onlar da 1-2 dk. döndürülüp süzülmüş pirinç ile birlikte biraz daha karıştırılır.
1,5 bardak sıcak su, tuz, karabiber ilave edilir. Önce 3-4 dk. hızlı ateşte sonra suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Suyunu çekince dereotu eklenerekere üzerine peçete kapatılarak 15 dk. kadar dinlenmeye bırakılır.
Sıcak yaz günlerinde ılık olarak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder