27 Kasım 2013 Çarşamba

Dereotlu Pilav

 
2 bardak baldo pirinç (yıkanıp süzülmüş)
2-3 büyük kaşık zeytinyağ
1 demet dereotu (ince kıyılmış)
5-6 taze soğan (ince doğranmış)
3 bardak su (sıcak)
tuz, karabiber
 
Orta boy teflon tencereye zeytinyağ koyulur. Orta ateşte, soğanlar eklenip 1-2 dk pembeleşinceye kadar döndürülür. Pirinç ilave edilerek birlikte 1 dk. kadar karıştırılır. Tuz, karabiber ve 3 bardak sıcak su ilave edilir, karıştırılır. Önce 3-5 dk hızlı ateşte sonra kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirilir. 1 demet dereotu karıştırılıp üzerine kağıt havlu kapatılarak 15-20 dk. demlenmeye bırakılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder