27 Kasım 2013 Çarşamba

Kabak Çiçeği Dolması

rusticmeetsvintage:

Andrew Grinton Photography
 
20 adet kabak çiçeği
1 büyük çay bardağı pirinç
6-7 taze soğan
dereotu
1/2 çay bardağı zeytinyağ
karabiber
1,5 çay bardağı su
tuz
 
Taze toplanmış kabak çiçekleri (sabah) iyice yıkanıp dışındaki çanak kısmındaki dikenli fazlalıklar ayıklanır. Ayrı bir kapta ince kıyılmış taze soğan, dereotu, pirinç, karabiber, tuz, zeytinyağ karıştırılır. Hazırlanan bu içten yaklaşık 1 dolu tatlı kaşığı her kabak çiçeği içine koyulup çiçeğin uç kısımları üstüne kapatılır. Çiçek dolmaları küçük bir tencereye dik olarak ve yanyana gelecek şekilde dizilir. 1,5 çay bardağı su konup orta ateşte pişirilir. Suyunu çekince kapatılıp, soğuyunca servis tabağına alınır.
 
Buon appetitooo :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder