6 Mayıs 2010 Perşembe

Yaratıcı Zeka

Günümüzde dekorasyon ve tekstil alanında herşeyi rahatlıkla hazır olarak bulabiliyoruz. Artık o kadar çok alternatif var ki mobilyalar da buna ayak uydurdular. Değişik renk, fiyat alternatiflerinin arasından kendi tarzımızı oluşturmak mümkün. Ancak yaratıcı zeka biraz da bu yüzden ölmedi mi?

Her insanın bazı olmazsa olmazları vardır. Tam istediği ürünü bulamasa bile birtakım eklentiler ile onu customized olarak kendine özel yaptırır. Ancak benim yaratıcılıktan anladığım yoktan var etmek veya olmaz'ı olur yapmak olduğu için zevkine her zaman güvendiğim yakın arkadaşım Efe Yavuz'u bir kez daha takdir ettim.

Rumeli Feneri Garipçe köyünün girişinde mobilya ve metal eşyalarla dolu ufak bir çöplük bulunuyor. Şehir içinden ve dışından birçok insanın kahvaltı ve balık için akın ettiği Karadeniz'e nazır köyün sahil kesimindeki bu hengame her zaman ilgimi çekmiş ve sinirimi bozmuştu. Efe ise bu yığından parçalanmış olarak atılan bir koltuğu büyük uğraşlarla aradan çıkararak yenilemiş.

Kafamızda canlandırdığımız ne olursa olsun - bir mobilya, bir proje, bir fikir- istediğimiz zaman hayata geçirmemenin hiçbir mazereti yok. Amerikalı ünlü mimar Buckminster Fuller'ın dediği gibi, " There is nothing in a caterpillar that tells you it's going to be a butterfly."

Gereken sadece biraz öngörü ve biraz istek, hepsi bu 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder