31 Mayıs 2010 Pazartesi

Miller Freshtival'da Mika Esintisi

Şahane bir hava. Kapalı bir gökyüzüne rağmen usul usul esen rüzgar. Sadece eğlenmeye ve keyifli vakit geçirmeye gelen yaş ortalaması 25 olan bir topluluk. Tüm bunlar Cumartesi akşamı Maçka Küçükçiftlik Park'ta düzenlenen Miller Freshtival'daydı.

Fetih kutlamaları ile yankılanan İnönü'nün ağırlığının aksine Maçka'da Lunapark'ın yanındaki bu sevimli parka gelen herkes tahminim "Yeni bir Freddy Mercury mi doğuyor?" sorusunu sormuştur kendine. Mika birkaç senedir şarkıları liste başı olarak çalan eğlenceli bir kişilikti benim için. Ama Cumartesi gecesi sahnede ne kadar devleştiğini görünce Michael Holbrook Penniman Jr.'a hayran olmadan edemedim. Öyle geniş bir ses aralığı var ki Queen solisti Freddy Mercury'e olan benzerliği ortaya çıkıyor. Oysa kendisini sahnede değişik enstrümanlar çalarak ve sesinin farklı tonlarını ortaya çıkararak Mika olarak farklılaştırmak istiyor.

Herşeyin 'ölçülü' olduğu gecede müziğin de 'ölçülü' olması ise tek handikaptı zira bu müthiş sahne şovu 00:00'da müziğin kısılması gerektiği için sadece bir buçuk saat sürdü. Kulaklarımda en sevdiğim şarkısı  Happy Ending ve yüzlerce kişinin bir arada söylediği şu şarkı kaldı:

"Teenage dreams in a teenage circus....We are not what you think we are, we are golden, we are GOLDEN!"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder