10 Mayıs 2010 Pazartesi

Gece Gündüz Cream&White

Çok sık dile getirdiğim bir şeydir 'NTV olmasa biz şu an ne izlerdik?" sorusu. Tekel haline getirilen medya çöplüğünde ya mütemadiyen acı,dehşet haberleri yankılanıp gerçek gündem örtbas ediliyor ya da magazin programlarıyla beyinler boşaltılmaya çalışılıyor. Bu arbede içinde spor programlarında gece makyajlı bayan spikerleri, bol argolu, şivesi ağır basan yorumcuları da pek fazla izledik.

İşte tüm bu alternatifsiz çölde adeta bir vahaydı NTV. Bu yüzden NTV'nin yapı taşlarından Yekta Kopan ile tanışmak, kısa da olsa o güzel sesi araya ekran girmeden dinlemek bir zevkti.

8 Mayıs Cumartesi günü Fenerbahçe Lütfi Kırdar Tesislerinde gerçekleşen Blog Ödülleri 2010 ödül töreni öncesinde düzenlenen Twitter konulu panelin konuşmacısı Yekta Kopan, bizim neslin aşina olduğu Back To The Future serisinin Marty Mcfly'ı çok doğru bir konuya değindi. Üzerimizde ciddi bir korku imparatorluğu oluşturmaya çalışıyorlar. Bunu kırmak için yapmamız gereken işimizi her zamanki ahlak ve sorumluluk çerçevesinde yerine getirmek. Asla kısıtlanmamak. Ve Yekta Kopan NTV'yi bu korkuya alet olmadığı için seviyor, aynı bizim gibi.

Panel sırasında kendisine ilettiğim gibi Yekta Kopan'ı uzun uzun saatlerce dinleyebilirim. Çünkü belli kültür ve bilgi birikimine sahip, akıllı ve zevkli insanları özlüyoruz. Çalıştığımız yerde, izlediğimiz programlarda ve mecliste ne yazık ki bu gibi kişileri parmakla gösterir olduk. Elini altına attığı her işi büyük bir keyifle takip ettiğim Yekta Kopan'ın blog'una ulaşmak isteyenler için filucusu.blogspot.com'u ziyaret etmelerini öneriyorum.

1 yorum:

  1. Evet işte bu,düşüncelerimizi çok güzel dile getirdiğiniz bu blog'u çok ama çok seviyor ve takip ediyorum.

    YanıtlaSil