21 Mayıs 2010 Cuma

Chocolate Mousse


Mutfak Sanatları Akademisi (MSA) her hafta yeni lezzetleri internet sitesinden ve facebook sayfasından bizlere duyuruyor. Zamansızlığımızın içinde dönüp dururken MSA kurslarına çok isteyip katılamadığımız şu aylarda kendi mutfağınıza dalıp bu lezzetleri yaratabilirsiniz. İşte size iştah açan bir Chocolate Mousse tarifi:

Malzemeler:
3 adet yumurta sarısı
3 adet yumurta beyazı
250 gr. çiğ krema (tikveşli,sek)
250 gr. bitter çikolata
75 gr. toz şeker
100 gr. kestane şekeri püresi (isteğe bağlı)

Yapılışı:
1)krema ocağa alınır, kısık ateşte kaynama noktasına kadar getirilir, kaynama noktasına gelince ocağın altı kapatılarak çikolata ve şekerin yarısı ilave edilir ve çikolata eriyene kadar karıştırılır. Ilıklaşana kadar beklemeye alınır.

2)Yumurta sarısı ve şekerin kalan yarısı hafif kabarana kadar iyice çırpılır

3)Yumurta beyazı mixer ile köpük haline getirilir, burası çok önemli, çırptığınız kabı ters çevirince kabaran köpük dökülmemelidir.

4)Eriyen ve ılıklaşmış olan çukulata yumurta sarısına yavaş yavaş eklenerek hızlı bir şekilde çırpılarak karıştırılır, kestane şekeri püresi ilave edilir, en son yumurta beyazı ilave edilir ancak yumurta beyazı eklenirken çırpma teli veya mixer kullanılmamalıdır. Plastik pasta spatulası veya bir kaşık yardımı ile yavaş yavaş ve alttan üste doğru karışım birbirine yedirilir. Burada amaç yumurta beyazının kabarıklığını kaybettirmeden çikolataya yedirmektir. Eğer ki yumurta beyazı köpük kıvamını kaybederse mousse olmaz.

5)Dilediğiniz porsiyonluk kaplara koyup buzdolabında ortalama 5-8 saat dinlendirdikten sonra dilediğiniz meyva ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Facebook'ta Mutfak Sanatları Akademisi (City&Guilds Culinary Arts) grubuna katılırsanız yeni tariflere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder