29 Temmuz 2012 Pazar

Girit'e Giden Yollar

Lise 1. sınıfta Tarih dersinde %50 ağırlık taşıyan "Aile Tarihi Projesini" büyükbabam üzerine yapmıştım. O zamanlar beraber geçecek son 5 senemiz kaldığını bilsem hangi ruh halinde olurdum, projeyi tamamlayabilir miydim, kendimi daha önceden yollara mı verirdim hiçbir fikrim yok. Sadece herkesin ahşap kutular, maketler hazırladıkları projeyi ben 19 sayfalık ciltlenmiş bir biyografi ve benim için ailenin ne anlama geldiğini anlatan samimi bir önsöz ve sonsöz ile tamamlamıştım. Aldığım not %100'dü, gittiğim yolların ise km. hesabı yoktu.

Şimdi o ruhsal yolculuğu somut birşeylerle tamamlama zamanı. Büyükbabamın mübadele öncesi doğduğu yere, bebekliğine, çocukluğuna , geçtiği yollara Girit'e gidiyoruz. Doğduğu evi bulmaya, belki de kendimizi. 3 ay nasıl sabredeceğim açıkçası bilemiyorum. Yolların bizi O'nun anısıyla sarması ve O'nu daha da iyi anlamak ümidiyle..

2 yorum:

  1. Şahane! Sizin için diliyorum ki, güzel bir tatil olsun, mübadele dönemi haricinde yaşanan güzel hatıralar sarıp sarmalasın. Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederiz, gerçekten muhteşem bir keşif oldu :)

    YanıtlaSil