4 Temmuz 2012 Çarşamba

Madem Spora Başladık Menümüz: Barbunya & Mücver

İlk denemenin rehavetine veya moral bozukluğuna kapılmamak lazımmış, mail ile gelen tarif mundar olunca anne ile yapılan canlı telefon görüşmesi TAM KIVAMINDA bir barbunyanın doğumuna vesile oldu. İki ayak bir pabuca girerek yapılan mücverlerim de yılın en hızlı hazırlanan mücveri madalyasını almak üzere sıraya girdi. İşte yapılışları:

Zeytinyağlı Barbunya

1 kg. barbunya ( ayiklanip yikanmis )

2 iri, kirmizi domates ( rendelenmis veya "rondo" da cekilmis )
1 irice kuru sogan (ince kiyilmis)
1 kirmizi biber ( ince dogranmis )
2 buyuk yemek kasigi dolusu zeytinyag
1 dolu cay kasigi tuz
1 kesme seker

Yapilisi :
Yukaridaki tum malzemeler duduklu tencereye konulup iyice
karistirilir. Orta ateste 10 dk. kadar pisirilir. 1 cay bardagi kadar
sicak su ilave edilir. Tencerenin kapagi sikica kapatilir. Pisirme ayari
"vitamin" e getirilir, saat 12- 13 dk. ya getirilip yerine takilir. Duuuut
sesi gelince saat cikarilir. Tencerenin alti biraz kisilir. Sure sona erip
saat tekrar otmeye basladiginda tencerenin alti kapatilir. En az 15
dk. Bekledikten sonra pisirme ayari buhar isaretine getirilir. Buhar cikmazsa
tencere acilir. En az evdeki kadar lezzetli barbunya yemege hazirdir.

Buon appetito:))
 
Ve MÜCVEEEER:
Malzemeler:

3 adet kabak
5-6 taze sogan
Yarim demet taze nane veya 1 tatli kasigi kuru nane
Yarim demet dereotu
Yarim demet maydanoz
2 yumurta
4-5 tepeleme yemek kasigi un
Karabiber, tuz

Yapilisi:
Kabaklarin disi ince soyulup uclari kesilir, yikanir ve suzulur.
Rendenin kalin tarafiyla rendelenir. İnce kiyilmis sogan, yesillikler,
2 yumurta, un , tuz, karabiber hep birlikte iyice karistirilir.
Teflon tavaya 2-3 yemek kasigi sivi yag konur, kizdirilir.
Karisimdan kasikla alinip tavaya tek tek dokulur ustu biraz bastirilarak
İnceltilir. Her iki tarafi kirana dek orta ateste alt ust edilerek pisirilir.
 
MUTLU SOOON!!! :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder