11 Temmuz 2012 Çarşamba

Misafir Her Zaman Haklıdır: Etli Nohut + Domatesli Pilav

Objektif kararlarına ve yorumlarına güvendiğim 4 kişilik dost ekibini bugün spontane bir şekilde deneylerime alet ettim. Ama misafir her zaman haklıdır, menüye verdikleri not bunu gösteriyor :)

ETLİ NOHUT

Malzemeler:
Birbucuk su bardagi beyaz nohut

250 gr. kusbasi dogranmis bonfile

1 yemek kasigi biber salcasi

2 yemek kasigi domates puresi

Tuz, karabiber , pul biber

2 dolu yemek kasigi zeytinyag

2 orta boy sogan



Yapilisi:



Nohut bir gun once ustunu ortene kadar suya konur. 8 saat kadar suda

durup sismesi gerekir. Pisirmeden once sicak suda 1-2 dk. haslanmali ve

suzguye alinmalidir. Duduklu tencereye zeytinyagi konularak bir sure orta

kizdirilir.( Yag eti atinca cazzzz edecek kadar isinmalidir. Aksi takdirde et su

salar ve sert olur. ) Etler yaga eklenerek suyunu cekene kadar kavurulur.

İnce dogranmis soganlar ilave edilir, saydamlasip renkleri degisene kadar

pisirilir. Kup dogranmis kirmizi biber 2-3 dk.dondurulur. Once biber salcasi

sonra domates puresi tencereye konulur. Nohutlar,

2 bardak sicak su, tuz, karabiber, pul biber ilave edilir.Tencerenin kapagi kapatilir.

Ayar dugmesi tavuk isaretine getirilir, saat 15 dk ya ayarlanir. İlk dut sesinden sonra

ates biraz kisilir. İkinci dutten sonra yemek hazirdir. ( please buhar kontrol!!)
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder