12 Temmuz 2012 Perşembe

Dört Mevsim YAz

Benim en mutlu anlarım hep yaz mevsiminde & deniz kenarında geçmiştir. Zaten bir İzmirli doğar doğmaz denize aşık olur. Yazların en güzel yanı ise o kalabalık aile. Ayrımsız, sınırsız ama ölçülü geçen o çocukluk ileride aile kurduğunda en temel taşlardan biri olacak bazı mesajları taşır içinde:

"Her zaman yaşını yaşamak. Ne bir eksik ne bir fazla. Ne olduğundan büyük görünmek ne de küçük. Her zaman tadında, kararında"

Bu yüzden huzuru bulduğun insanlar yanında olduğu zaman hiçbir şeyin acelesi yoktur. Yeni açılan restauranta da gidilir, dünyanın farklı bir şehrine de. Ama harcamak , tüketmek için yapılmaz bu aksine keyfi bitimsiz kılmak için yapılır.

Dünyada bazı değerler varsa ve bunların maddi karşılıkları bulunmuyorsa, kendimizi doğduğumuz çehre bakımından şanslı hissedip yaşamalıyız hayatı. Çünkü mücadele bitmiyor (benim için 3 sene önce başlayan ama dünyada çoğu yaşıtım için büyük zorluklar taşıyan doğumunda başlayan mücadele) Bazı zorluklara direnip, sürekli üretmez, yenilenmezsen hiçbir şeyin anlamı yok.

Bugün kafa yoğun,
Bugün işler karışık,
Bugün bir cümle yazınca onun anlamlı veya anlamsız olup olmadığını kontrol edemiyorum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder