24 Ağustos 2010 Salı

Limon-Yoğurt Cupcake


















          Tatlı krizine iyi giden bir cupcake tarifi:

6.5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kabartma tozu
1/4 yemek kaşığı tuz
1 su bardağı esmer şeker
1/2 su bardağı tuz tereyağı, eritilmiş ve ılıklaşması için bekletilmiş
1 yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı limon rendesi
3 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1/4 su bardağı ahududu püresi

Fırını önceten 159 derecede açılır. 12'li Muffin kalıpları bir yana alınır.  Küçük bir kasede un,kabartma tozu,tuz karıştırılır. Ayrı bir kasede şeker, tereyağı, yumurta pürüzsüz olana kadar çırpılır. Yoğurt, limon kabuğu rendesi ve limon suyu eklenir. Son olarak da un karışımı eklenir ve pürüzsüz olana kadar karıştırılır. 1 çorba kaşığı kadar karışım muffin kalıplarının her birine yerleştirilir. 1 çay kaşığı kadar ahududu püresi üzerlerine eklenir. 1 yemek kaşığı daha karışım üstlerine koyulur. Tekrar ahududu püresi 2. kat şeklinde eklenerek tamamlanır. Önceden ısıtılmış fırında 22-25 dk. pişirilir. Fırın kapatılıp içindeyken 10 dk. soğuması için beklenir. Fırından çıkarılıp dışarıda tekrar soğuması beklenir. Frosting malzemesi hazırlayarak servis edilir.

Bu ve diğer tarifler için:
http://cupcakesoftheday.tumblr.com/post/1003171747/photography-by-jocelynrcperennialhug-chocolate

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder