2 Temmuz 2010 Cuma

Kırmızı Detoks

Daha önce de burada paylaştığım Mutfak Sanatları Akademisi tarifleri MSA tarafından facebook üzerinden gelmeye devam ediyor. Yaz günü ilk gözüme takılan ise bu Kırmızı Meyveli Kup oldu. Herkese uzun ve güzel bir haftasonu diliyorum (;

Malzemeler:
1 adet pandispanya kek (dikdörtgen kalıpta pişirilmiş)

400 ml krema, çırpılmış
500 ml yoğurt
100 g badem ezmesi
100 ml Marsala şarabı
75 g esmer şeker
900 g çilek
450 g taze kırmızı orman meyveleri karışımı


Hazırlanışı:
Pandispanyayı üçer santim genişliğinde dilimlere kesin. Çırpılmış kremayı önce yoğurtla daha sonra badem ezmesiyle karıştırın. Marsala şarabını esmer şekerle birlikte bir sos tenceresine koyun, kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Ilınması için bekletin. Çilekleri dilimleyin ve diğer meyvelerle karıştırın. Meyveleri ılımış marsala içinde yarım saat kadar bekletin. Çukur ve büyük bir kase içine keki, meyveleri ve yoğurtlu kremayı sırayla kat kat dizin. En üstü kek ve meyve olacak şekilde bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder