3 Şubat 2010 Çarşamba

Vişne Likörü





















Kış mevsiminin klasikleşmiş içkilerindendir konyak ve özellikle de kırmızı şarap. Oysa biraz ekşi ve canlı, biraz da tatlı ve içimi kolay diye nitelendirebileceğim vişne likörü bu tabuları kırmak ve içinizi ısıtmak için lezzetli bir alternatif...

Malzemeler:
1.250 kg. olgun vişne
800 gr. tozşeker
3-4 kabuk tarçın
6 adet karanfil
1 şişe (70 cc.) votka

1.2 kg. (6 bardak) su
5 kg. lık cam kavanoz

Yapılışı:
Vişneleri bol suda yıkayın. Saplarının uçlarını makasla kesin, çekirdekleri dursun. 5 kg.lık cam kavanoza sıra ile 1 kat şeker, 1 kat vişne aralarına tarçın ve karanfil koyun. Kavanozun ağzını kapatıp 10 gün güneşte bekletin. Arada kapağını açıp, şekeri tahta kaşıkla karıştırıp kavanozu sallayın. Bu süre sonunda kavanozdaki şekerle vişneler koyu şurup haline gelir. 1 lt. votka, 6 bardak suyu ekleyip karıştırdıktan sonra kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Serin ve karanlık yerde 3-4 ay beklettikten sonra likörünüz servise hazır olur. (Taneleri de birlikte servis yapın)

2 yorum:

  1. Bu tarifi yaşadığım sürece saklayacağım.
    Her yaz hazırlayıp kışın çok büyük bir zevkle içmeyi düşünüyorum.
    Yaratıcı kişiliğinizin hayranıyım Sema hanım.
    Çalışmalarınızda sonsuz başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Bu harika vişne likörünün tadına bakmış biri olarak kesinlikle önerebileceğim bir tarif.
    Bu yaz tarifi aynen uygulamayı planlıyorum.Bakalım Sema'nın likörü kadar güzel olabilecek mi?

    YanıtlaSil