29 Kasım 2012 Perşembe
25 Kasım 2012 Pazar
Saturday Morning
Forrest Gump: "You died on a Saturday morning. And I had you placed here under our tree. And I had that house of your father's bulldozed to the ground. Momma always said dyin' was a part of life. I sure wish it wasn't. Little Forrest, he's doing just fine. About to start school again soon. I make his breakfast, lunch, and dinner every day. I make sure he combs his hair and brushes his teeth every day. Teaching him how to play ping-pong. He's really good. We fish a lot. And every night, we read a book. He's so smart, Jenny. You'd be so proud of him. I am. He, uh, wrote a letter, and he says I can't read it. I'm not supposed to, so I'll just leave it here for you. Jenny, I don't know if Momma was right or if, if it's Lieutenant Dan. I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floating around accidental-like on a breeze, but I, I think maybe it's both. Maybe both is happening at the same time. I miss you, Jenny. If there's anything you need, I won't be far away."
Semizotu Mücadelesi
Çok mevsimi olmasa da acayip sağlıklı görünen semizotu buketini görünce bir heyecan alıp eve getirdim.
Kökünü büyük bir bıçakla kesip en az 10 su yıkadım. Allahım o toprak 2 bitkiye eklemeye yeterdi. Semizotunu pişirmekten çok ayıklayıp arındırması uzun sürüyor. Sonrası kendi kendine gelişiyor zaten..
Malzemeler:
1 orta boy soğan
1 dolu tahta kaşık zeytinyağ
1 koca demet semizotu
2 adet büyük domates
1 dolu çay kaşık tuz
1 corba kaşığı domates püresi
1 avuç yıkayıp süzülmüş pirinç
Yapılışı:
- 1 orta boy soğan küp küp doğra
- 1 dolu tahta kaşık zeytinyağ çelik tencereye koy
- Soğanları at öldür
- Semizotu ekle
- Küp küp kesilmiş domatesleri ekle
- 1 dolu cay kasık tuz at
- 1 corba kasıgı domates püresi koy
- Kapağı kapa 10 dk orta ateşte pişsin
- Semizotu rengi koyulaşıp iyice tencerenin dibine çökünce suyu varsa 1 avuç yıkanmış pirinç at karıştır/suyu yoksa yarım cay bardağı sıcak su koy
- Pirinç pişene kadar pişsin
- Kapağını kapalı bırak soğusun
Buon appetitoooo :)
22 Kasım 2012 Perşembe
Dream Operator
Sanırım bu oda bana çocukluğumu hatırlattığı için hemen ardından bu şarkı geldi aklıma:
You dreamed you were big
You must have been something
A real tiny kid
You wish you were me
I wish I was you
Don't you wake up
This dream will come true
And every dream has a name
And names tell your story
This song is your dream
You're the dream operator
Bigger than life
You know it's all me
My face is a book
But it's not what it seems
Three angels above
The whole human race
They dream us to life
They dream me a face
And every dream tells it all
And this is your story
You dreamed me a heart
You're the dream operator
Hard to forget
It's hard to go on
When you fall asleep
You're out on your own
Let go of your life
Grab on to my hand
Here in the clouds
When we'll understand
And you dreamed it all
And this is your story
Do you know who you are?
You're the dream operator
And you dreamed it all
And this is your story
Do you know who you are?
You're the dream operator
18 Kasım 2012 Pazar
Pınar'ın Patlıcanla İmtihanı
Aklımda tüm gün cümleler dolanıyor.'Yemek yapmak araba kullanmaya benzer,kendine güvenir malzemeyi ne kadar iyi tanırsan arabayı iğne deliğinden geçirip, 2 harekette park etmek gibi yemeği de istediğin lezzette ortaya çıkarabilirsin. Benim herkesten farkım eğitmenimin dokunduğu her şeyi altına çeviren bir genius olması. Eline aldığı her işi mükemmelleştirmesi..
Bugün vicious circle'ımı genişletmeye karar verdim. Patlıcanla ilk tanışmamı yaşadım.
İşte püf noktalarıyla Kıymalı patlıcan (ben yalancı karnı yarık diyorum:) ve şehriyeli pilav.
KIYMALI PATLICAN:
Malzemeler:
2 adet orta boy topan patlıcan
150 gr. kıyma
1 adet orta boy soğan
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil-çarliston biber
2 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı domates püresi (malum kış domatesleri saman rengi)
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
- Patlıcanların kabuğu salatalık soyar gibi zebra deseni olacak şekilde 1 cm arayla soyulur, yeşil başları kesilir. Plastik kaba su doldurulur ve içine 1 tatlı kaşığı tuz koyulur. Enine halkalar halinde patlıcanlar doğranır. Ardından bu enine halkalar küp küp yapılarak suya atılır. 15 dk. bekletilir. Bekleyen patlıcanlar hafif sıkılarak (kuru olmaları önemli) kağıt havlu üzerine alınır.
- Yayvan teflon tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağ koyulur. Üzerine patlıcanlar atılır ve patlıcanlar iyice yumuşayıp koyulaşana kadar (yaklaşık 15 dk.) orta ateşte karıştırılır.Rengi değişen patlıcanlar tencereden bir tabağa aktarılır.
- Aynı tencereye 1 adet küp küp doğranmış soğan koyulur. Soğanlar ölünce üzerine kıyma dökülür. Kıyma da ölünce kırmızı ve yeşil biberler eklenir.
- Biberler ölünce patlıcanlar, 1 diş sarımsak, domates , domates püresi, tuz, karabiber eklenir.
- Yemeğin kapağı kapatılır, 15-20 dk. orta ateşte patlıcanlar iyice pişip yumuşayana kadar beklenir.
- Suyu azalırsa 1 çay bardağı ısıtılmış su üzerine eklenir. 7-8 dk sonra yemeğin altı kapatılır
ŞEHRİYELİ PİLAV:
Malzemeler:
1 çay bardağı şehriye
2 su bardağı (400ml.) pirinç
3 su bardağı ısıtılmış su
Tereyağ (2 kibrit kutusu büyüklüğünde)
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Teflon tencereye şehriyeler dökülür. (yağsız bir şekilde) Şehriyeler koyu kahve olana kadar popcorn gibi ateşte bekletilir. Ara ara tencere sallanır. Tüm şehriyeler koyu kahverengi olunca 3 su bardağı ısıtılmış su, 2 bardak yıkayıp süzülmüş pirinç, tereyağı, tuz ve karabiber eklenir. Göz göz olunca 2 kat kağıt havlu kapatılır. Tencerenin altı kapatılır.
Buon appetitoooo :)
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)