3 Aralık 2012 Pazartesi

Gnocchetti Bolognese

Tartışmasız italyanca söylemesi daha şık ve güzel. Bolonez soslu deniz kabuğu şeklinde makarnamla haftaya başlıyorum. En erken 19:00'da işten eve gelip 5 çeşit yemek yapan kadınların önünde saygıyla eğiliyorum. Ben ancak 3 çeşit yapabiliyorum :)

Bolonez Sos Malzemeleri:
500 gr. kıymanın 3'te 1'i
1 adet kırmızı biber
1 kutu domates püresi
2 tahta kaşık zeytinyağ
1 büyük soğan
Tuz
Karabiber

Yapılış:
Zeytinyağ tencereye eklenir
Üzerine küp kesilmiş soğanlar koyulur, ve renkleri koyulaşana kadar döndürülür
Kıyma soğanların üzerine atılır ve suyunu çekip kahverengi olana ve kokusu çıkan kadar çevrilir
1 adet küp kesilmiş kırmızı biber eklenir ve öldürülür :)
1 kutu domates püresi ilave edilir, 1-2 dk kaynayınca 1 çay bardağı sıcak su eklenir
Tencerenin kapağı kapatılır ve ateş biraz kısılır

Diğer taraftan kaynayıp süzülmüş gnocchetti'ler tekrar tencereye alınır, üzerine bolognese sosumuz eklenir, ve işte size Pratik Pazartesi :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder