20 Haziran 2012 Çarşamba

Taze Fasulye: İlk Deneme & Mutlu Son


Julie & Julia annem ve benim en sevdiğimiz ve birkaç kere izlemekten sıkılmadığımız bir film. 2 farklı karakter arasında kurulan zamansız ilişki ziyafetlerle devam ediyor. Biz de aynı senkronizasyonu yaşayıp Cream & White'ta paylaşmaya karar verdik. Çünkü bazı güzel şeylerin sürekliliğini koruması şart!


İşte evli status'üne geçişimin ardından yaptığım ilk sebze denemesi ve annemin mail ortamında paylaştığı tarifi:

TAZE FASULYE
1/2 Kg. Ayşe fasulye

2 orta boy kırmızı domates
1 kırmızı kapri biber
1 cay kaşığı dolusu tuz
1 kesme seker
1 orta boy sogan
2 yemek kaşığı dolusu (tahta) zeytinyağ

Hazırlanışı
Fasulyeler 2-3 su iyice yıkanıp süzgüye alınacak

Tepeleri ve kılçıkları temizlenip, ikiye veya üçe bölünecek
1 orta boy kuru soğan soyulup yıkandıktan sonra küp küp kesilecek(bu arada gozler yasarirsa
ben küçükken bunu yemem diye tutturdugunda annenin neler cektigi dusunulecek:)))

Soğan düdüklü tencereye konulacak ve üzerine fasulyeler konacak
Küp şeklinde doğranmış kırmızı biberler ilave edilecek
2 adet domates rondoda cekilecek ve fasulyelerin uzerine dokulecek.
2 yemek kasigi zeytinyag, tuz ve kesme seker ilave edilecek

Tencere ustu acik olarak atese konup, iyice karistirdiktan sonra on dakika kadar pisecek.
Duduklu tencerenin kapagi lastigi duzgun bir sekilde takildiktan sonra kapatilacak.
Ayar butonu fasulye resmi olan yere getirilecek.
Saat + ya basarak 15 dk ya ayarlanip yerine takilacak.
Bir sure sonra duduk otunce saat yerinden cikarilip tencerenin alti biraz kisilacak.

Duduk tekrar otunce(15 dk. sonra) atesi kapatilacak ve saati sustur mak icin bir kez eksi isaretine basilacak. 10-15 dk. Bekleyip ayar butonu buhar isaretine getirilecek.( emin olmak icin en az 15 dk. Bekle) Hic fissss sesi gelmemesi lazim!

Mavi dugmeye basarak kapak acilacak.

Pisirdigin nefis yemek hazirdir:))))

Fasulyenin taze ve kilciksiz olmasi nefasetin garantisi olacaktir :)

*Yanında domatesli pilav ile yazın start'ını verdik. 1 aylık et oburluktan sonra yanına köfte/tavuk yapamadım elim gitmedi açıkçası ama menüyü tamamlayan bu et olacaktır

Güzel Perşembeler :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder