21 Aralık 2010 Salı

En Büyük Hediye


İnsan hafızası ve algısı gerçekten çok ilginç. Aynı bir puzzle gibi birleştiriyor herşeyi gün boyu. Metrodaki billboard'ta "En Büyük Hediye Mutluluktur"  reklamını görüp duraksıyor, aradan gelen keman sesleriyle düşünüyor geçen senenin eksilerini artılarını. Hatırlananlar sadece çevremizde bu seneyi bizimle paylaşanlar kalanı çöpe gidiyor. Ishak Alaton'un Her Yaşta Ceviz Kırmalı yazısını okuyunca mutluluk, sağlık - çok sık kullandığımız ,önemli ama içi boşaltılan kavramlar- daha da değerli hale geldi. Paranın satın alamayacağı şeylerin insana asıl hazzı veren olduğu ve bu dünyaya birşeyler katmanın en büyük mutluluk olduğundan bahsediyor.



Küçük parantez şeklinde dün heyecanla arayan annemden mutluluk verici bir haber alıyorum. Her zaman keyifle ve gururla izlediğimiz Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı Katar'da düzenlenen Dünya Bayanlar Voleybol Şampiyonasında Dünya Şampiyonu oldu! Hem de 3-0'lık bir skorla tek bir set bile vermeyerek. Futbolda dengelerin değiştiği bu zamanlarda insanların farketmesi gereken birşey var, çim sahanın dışında bir yerlerde çok büyük gelişmeler oluyor, sadece yetenekleriyle değil, okuyarak, çalışarak, kendilerine birşeyler katarak ve tüm spor ahlakıyla mücadele veren sporcularımız var. Bu yüzden Sarı Melekleri izlemek en az Sinan Erdem'de Fenerbahçe Ülker'i izlemek kadar güzel, bütün takımlara örnek olması gereken derecede gurur verici

http://www.creamandwhite.tumblr.com/ 'da yılbaşı ağacı kuruldu. Charlie Brown kardan adamını yapmaya başladı. En zevkli yılbaşı masaları için kırmızı detaylar dolaplardan çıkmaya başladı.

En Büyük Hediye demiştim. Cevabın mutluluk olduğu aşikar. Ailen ve sevdiklerinle paylaştığın anların dışında kendine ait bir dünyan , uğraşların, zevklerin, bakış açın olduğu zaman mutlusundur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder