15 Mart 2010 Pazartesi

Güneş Kokulu Reçel















Tam da bahara girerken, ama havalar pek baharı hissettirmezken, baharı hatırlatan güneş kokulu bir reçel yapmalı, yaz günlerinde yerken portakal ve limonu anmalı :)

Leyla Teyze'nin narenciye reçeli:

Malzemeler:

1 adet greyfurt
1 adet portakal
1 adet limon
2 kg. tozşeker

Yapılışı:

Yıkanan malzemeler önce kabukları ile beraber dörde bölünür, sonrayine kabuklarıyla beraber
ince ince dilimlenir. Çıkan çekirdekler yarım bardak su içine konur. Meyvalar ise 10 bardak su
içinde 12 saat bırakılır. Sonra suyuyla beraber bir taşım kaynatılıp, tekrar 12 saat bekletilir.
2 kg. şeker ve yarım bardak suda beklemiş çekirdekler (suyu süzülüp) eklenir ve birlikte kaynatılır.
Reçel kıvamına gelince ateşten alınıp soğumaya bırakılır. (Reçel kıvamına geldiğini anlamak
için bir tabağa damlatılır, Damla su gibi dağılmadan duruyorsa reçel oldu demektir)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder