27 Kasım 2013 Çarşamba

Porcini Mantarlı Risotto

 
350 gr. arborio pirinç
500 gr. mantar (tercihen porcini)
1 soğan
100 gr. tereyağı
2 bardak sek beyaz şarap
1,5 bardak et suyu (veya 1,5 bardak su + 1 bulyon)
80 gr. parmesan peyniri
tuz, karabiber
 
Bir kapla tereyağı eritip soğan hafifçe kavrulur, mantarlar ilave edilir, suyunu çekip kavrulmaya başlayınca tuz & şarap eklenir. Şarap buharlaştıktan sonra kaynamakta olan et suyundan 2 kaşık eklenerek pirinç devamli karıştırılır. Bu şekilde et suyundan azar azar ilave edilerek yaklaşık 20 dk. kadar pirincin pişmesi beklenir. Piştikten sonra 5 dk. kadar dinlendirildikten sonra parmesan peyniri karıştırılarak servis yapılır.
 
Buon appetitoooo :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder