1 bardak kırmızı mercimek
1 orta boy kuru soğan
1 havuç
6 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 knorr tavuk bulyon
1 adet orta boy patates
Düdüklü tencereye 6 bardak su koyulur.
Yıkanıp süzülmüş kırmızı mercimek, soyulmuş bir havuç, bir patates, tuz, karabiber, tavuk bulyon ve bütün soğan koyulur. 15 dk.'ya ayarlanır. 15 dk. sonra ateşin altı kapatılarak tencere soğutulur. İstenirse içine 1 bardak süt ilave edilir. Ilınınca çubuk rondo ile krem haline getirilir. Üzerine zeytinyağ (veya tereyağı) ile biber salçası kızdırılıp gezdirilir. Arzu edilirse acı pul biber ile servis edilir.
Buon appetitooo
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder