27 Kasım 2013 Çarşamba

Peynirli Girit Kabağı

 
Anneannemin ameliyatı öncesinde Denizle kalmaya gittiğimizde 2 arada 1 derede üşenmeden yaptığı ve Giritli olan büyükbabam olmasına rağmen anneannem ile özdeşleşen Peynirli Girit Kabağı!
 
1/2 kg. girit kabağı (8-10 cm'lik koyu yeşil küçük kabak)
3-4 iri domates
300 gr. sert tulum peyniri
3-4 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağ
tuz
 
Yıkanıp uçları kesilmiş kabaklar ortasından enlemesine yarılır.  Kabakların boyutunda ve 5mm. kalınlığına kesilip hazırlanmış tulum peynirleri kabaklara yerleştirilir ve kabaklar pyrex kaba dizilir. Küp küp doğranmış domatesler kabakların üzerine yayılır. Aralarına sarımsaklar konur, zeytinyağ gezdirilir, kabakların üzerini örtecek kadar su koyulur. 200 derece ısıtılmış fırında kabaklar iyice pişip üzerlerindeki peynirler kızarana kadar pişirin. Soğuyunca servis yapın.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder