27 Kasım 2013 Çarşamba

Back To Basics3: Tavuklu Bezelye

dontmakethisarapture:

More on:
 
1 kg. bezelye
1 soğan
2 domates
250 gr. tavuk bonfile
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz
 
Bezelyeler ayıklanıp, yıkanıp, süzülür. (ya da 1 paket donmuş Iglo bezelye)
Bir tencereye zeytinyağ koyulur.
Orta ateşe oturtulur.
Önce kuşbaşı doğranmış tavuk bonfile koyulup suyunu çekene dek kavrulur
İnce kıyılmış soğanlar eklenip onlar da yumuşayana kadar kavrulur
Bezelyeler tuz ve ince rendelenmiş domates koyulup kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır
Bezelyelerin rengi değişince suyu bitmiş ve hala pişmemişse 1-2 fincan kaynamış su eklenebilir
(Düdüklü tencerede 10 dk. da pişirilebilir)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder