Çıtır çıtr deyince insanın içine hep bir huzur doluyor,
İşte bu sıcak evde kış günü yenebilecek en lezzetli şeylerden biri
Malzemeler:
2 orta boy domates
2 bardak baldo pirinç (yıkanıp süzülmüş)
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 orta boy soğan
tuz, karabiber
2 bardak su
Yapılışı:
3 yemek kaşığı zeytinyağında ince doğranmış soğanlar 2-3 dk süre ile kavrulur. Rendelenmiş domatesler ilave edilerek 10 dk kadar pişirilir. 2 bardak su , tuz, karabiber ilave edilip kaynaması beklenir. Pirinç eklenerek iyice karıştırılır. Önce 2-3 dk hızlı ateşte sonra orta ve daha sonra kısık ateşte pişirilir. Suyunu çekince peçete konarak kısık ateşte arada tencereyi kaydırarark altı kızartılır.(15 dk. kadar) Sonra ateş kapatılır. 15-20 dk. bekledikten sonra tencerenin üzerine geniş bir servis tabağı kapatılarak ters çevrilir. Pilav servise hazır!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder