25 Kasım 2013 Pazartesi

Involtini Di Carne Alla Siciliana

 
Malzemeler:
 
300 gr. kurutulmuş ekmek
2 avuç galeta unu
60 gr. parmesan peyniri
40 gr. kaşar peyniri
Ezilmiş Sarımsak
Doğranmış Maydanoz
Biraz kekik
Tuz, biber, zeytinyağı
 
1/2 kg. dana eti (ince dilimler halinde)
zeytinyağı
 
Yapılışı:
 
Bayat ekmek içini mikserde parçalayıp diğer malzemelerle karıştırın. Bu karışımın iyice yapışması için zeytinyağı ekleyerek bulamaç haline getirin. (Birgün önceden hazırlamak daha iyi sonuç verecektir.)
 
Zeytinyağını derin bir tabağa  dökerek inceltilmiş küçük et parçalarını alarak zeytinyağına batırın. Etlerde yağ parçacıkları kalmamasına dikkat edin. Daha sonra yağa batırdığınız etleri hafifçe süzdükten sonra hazırladığınız karışıma bulaştırıp yanlarını iyice kapattıktan sonra yuvarlayıp kürdan batırarak kapatın. Etleri kurutmamak için 180 derece üst-alt açık fırında yaklaşık 5 dakika kadar pişirin.
 
Buonooo :)))
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder