Malzemeler:
4 patates
2 yemek kaşığı süt
150 gr. tereyağ
tuz, karabiber, kırmızı pul biber, maydanoz
1 yumurta
100 gr. kaşar peyniri
Yapılışı:
Patatesleri kabuklarıyla haşlayın (düdüklü tencerede 5 dk.) Patatesleri 2'ye bölün içini bir tatlı karşığı ile oyun. Patates içi, sıcak süt, tereyağı, tuz ve diğer baharatları ezin, rendelenmiş kaşar peyniri ve kıyılmış maydanozları da karıştırın. 1 yumurta sarısını da bu karışıma ekleyin. 1 yumurta beyazını da iyice çırpıp karıştırın. Elde edilen içi, patateslere doldurun üzerine kalan kaşar peynirini serpin. Fırının ızgrasını da kaşarlar kızarana kadar pişirin.
Buon appetitoooo :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder