Kasım mutfağında geleneksel yemek faaliyetlerimize yenilerini eklemek üzere yola çıkıyoruz.
İşte Türk mutfağının cliche yemekleri ve özlemle tüketilişleri..
Kıymalı Ispanak:
Malzemeler
2 tahta kaşık zeytinyağı
1 orta boy soğan
1 demet ıspanak
250 gr. yağsız dana kıyma
1 avuç pirinç
1 çay bardağı su(optional)
domates püresi(Kış ayları için 1 kutu Tat domates püresi)
Tuz, karabiber
Yapılışı
1 orta boy soğan ufak küpler halinde doğranır.
2 yemek kaşığı zeytinyağı çelik tencereye koyulur, soğanlar eklenir ve 3 dk. orta ateşte sarıya dönene kadar öldürülür.
Kıyma eklenir, tahta kaşığın tersi ile küçük parçalara ayrılana kadar ezilip çevrilir.(bu arada biraz karabiber değirmen ile eklenebilir.)
Kıyma suyunu salıp çekince domates püresi ve ıspanaklar eklenir. Tencerenin kapağı kapatılıp orta ateşte ıspanaklar tencerenin dibine çöküp renkleri değişene kadar bırakılır.
Sönen ıspanakların ardından tencere açılır 1 çay bardağı sıcak su ve 1 avuç yıkayıp süzülmüş pirinç ilave edilir. Ateş kısığa çevrilir.
Pirinçler de pişince altını kapatabilirsiniz, ready to go!
Bulgur Pilavı:
Malzemeler
1 bardak bulgur
1 soğan
1 kırmızı biber
2-3 yeşil biber
1 kaşık domates salçası veya yarım kutu tat domates püre
Yapılışı:
2 tahta kaşık zeytinyağda küp doğranmış soğanları öldür. Küp doğranmış biberleri ekle onları da
2-3 dk çevir. Domates salçasını ( veya püre ) ekle . 2 bardak su, tuz, karabiber koy. Su kaynayınca
Yıkanmış bulgurları koy. Pilav gibi önce tam sonra kısık ateşte pişir. Suyu bitince peçete koy,
15-20 dk. Demlendir
Buon appetitoooo :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder