Objektif kararlarına ve yorumlarına güvendiğim 4 kişilik dost ekibini bugün spontane bir şekilde deneylerime alet ettim. Ama misafir her zaman haklıdır, menüye verdikleri not bunu gösteriyor :)
ETLİ NOHUT
Malzemeler:
Birbucuk su bardagi beyaz nohut
250 gr. kusbasi dogranmis bonfile
1 yemek kasigi biber salcasi
2 yemek kasigi domates puresi
Tuz, karabiber , pul biber
2 dolu yemek kasigi zeytinyag
2 orta boy sogan
Yapilisi:
Nohut bir gun once ustunu ortene kadar suya konur. 8 saat kadar suda
durup sismesi gerekir. Pisirmeden once sicak suda 1-2 dk. haslanmali ve
suzguye alinmalidir. Duduklu tencereye zeytinyagi konularak bir sure orta
kizdirilir.( Yag eti atinca cazzzz edecek kadar isinmalidir. Aksi takdirde et su
salar ve sert olur. ) Etler yaga eklenerek suyunu cekene kadar kavurulur.
İnce dogranmis soganlar ilave edilir, saydamlasip renkleri degisene kadar
pisirilir. Kup dogranmis kirmizi biber 2-3 dk.dondurulur. Once biber salcasi
sonra domates puresi tencereye konulur. Nohutlar,
2 bardak sicak su, tuz, karabiber, pul biber ilave edilir.Tencerenin kapagi kapatilir.
Ayar dugmesi tavuk isaretine getirilir, saat 15 dk ya ayarlanir. İlk dut sesinden sonra
ates biraz kisilir. İkinci dutten sonra yemek hazirdir. ( please buhar kontrol!!)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder