Yine başarılı bir deneme, "sıfırdan yemek yapmaya başlayan bir insan için.." girişi dahi yapmıyorum. Dersimiz bezelye, kendime notum (ne kadar su, o kadar lezzet Pınar!)
Anneden tarif arası gelen efektlere dikkat! :)
Malzemeler:
1 kg bezelye
2 ortaboy domates
2 buyuk yemek kasigi dolusu zeytinyag
1 orta boy kuru sogan
Tuz, karabiber
1 kesme seker
Yapilisi:
Bezelye ayiklanip yikanarak suzguye alinir. Duduklu tencereye zeytinyag koyularak
orta atese oturtulur. İnce dogranmis soganlar rengi degisene kadar 2-3 dk kavurulur.
Bezelyeler, rondolanmis 2 domates, tuz, karabiber, kesme seker ilave edilir. 8-10 dk.
orta ateste ustu acik olarak pisirilir. 1 cay bardagi (buyuk) sicak su koyup duduklu tencerenin kapagi kapatilir. Ayari tavuk isaretine getirip saat 7 dk ya ayarlanir. Duuut sesi gelince
saat cikarilir. Ates biraz kisilir. Tekrar duuut sesi gelince tencerenin alti kapatilir.
Duduklu tencereyi buharini iyice bosaltmadan asla acmayacagimiz unutulmamalidir!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder