11 Temmuz 2012 Çarşamba

Konumuz Bezelye

Yine başarılı bir deneme, "sıfırdan yemek yapmaya başlayan bir insan için.." girişi dahi yapmıyorum. Dersimiz bezelye, kendime notum (ne kadar su, o kadar lezzet Pınar!)

Anneden tarif arası gelen efektlere dikkat! :)

Malzemeler:




1 kg bezelye

2 ortaboy domates

2 buyuk yemek kasigi dolusu zeytinyag

1 orta boy kuru sogan

Tuz, karabiber

1 kesme seker



Yapilisi:



Bezelye ayiklanip yikanarak suzguye alinir. Duduklu tencereye zeytinyag koyularak

orta atese oturtulur. İnce dogranmis soganlar rengi degisene kadar 2-3 dk kavurulur.

Bezelyeler, rondolanmis 2 domates, tuz, karabiber, kesme seker ilave edilir. 8-10 dk.

orta ateste ustu acik olarak pisirilir. 1 cay bardagi (buyuk) sicak su koyup duduklu tencerenin kapagi kapatilir. Ayari tavuk isaretine getirip saat 7 dk ya ayarlanir. Duuut sesi gelince

saat cikarilir. Ates biraz kisilir. Tekrar duuut sesi gelince tencerenin alti kapatilir.

Duduklu tencereyi buharini iyice bosaltmadan asla acmayacagimiz unutulmamalidir!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder