Çok mevsimi olmasa da acayip sağlıklı görünen semizotu buketini görünce bir heyecan alıp eve getirdim.
Kökünü büyük bir bıçakla kesip en az 10 su yıkadım. Allahım o toprak 2 bitkiye eklemeye yeterdi. Semizotunu pişirmekten çok ayıklayıp arındırması uzun sürüyor. Sonrası kendi kendine gelişiyor zaten..
Malzemeler:
1 orta boy soğan
1 dolu tahta kaşık zeytinyağ
1 koca demet semizotu
2 adet büyük domates
1 dolu çay kaşık tuz
1 corba kaşığı domates püresi
1 avuç yıkayıp süzülmüş pirinç
Yapılışı:
- 1 orta boy soğan küp küp doğra
- 1 dolu tahta kaşık zeytinyağ çelik tencereye koy
- Soğanları at öldür
- Semizotu ekle
- Küp küp kesilmiş domatesleri ekle
- 1 dolu cay kasık tuz at
- 1 corba kasıgı domates püresi koy
- Kapağı kapa 10 dk orta ateşte pişsin
- Semizotu rengi koyulaşıp iyice tencerenin dibine çökünce suyu varsa 1 avuç yıkanmış pirinç at karıştır/suyu yoksa yarım cay bardağı sıcak su koy
- Pirinç pişene kadar pişsin
- Kapağını kapalı bırak soğusun
Buon appetitoooo :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder