25 Kasım 2012 Pazar

Semizotu Mücadelesi


Çok mevsimi olmasa da acayip sağlıklı görünen semizotu buketini görünce bir heyecan alıp eve getirdim.
Kökünü büyük bir bıçakla kesip en az 10 su yıkadım. Allahım o toprak 2 bitkiye eklemeye yeterdi. Semizotunu pişirmekten çok ayıklayıp arındırması uzun sürüyor. Sonrası kendi kendine gelişiyor zaten..

Malzemeler:
1 orta boy soğan
1 dolu tahta kaşık zeytinyağ
1 koca demet semizotu
2 adet büyük domates
1 dolu çay kaşık tuz
1 corba kaşığı domates püresi
1 avuç yıkayıp süzülmüş pirinç
Yapılışı:
  • 1 orta boy soğan küp küp doğra
  • 1 dolu tahta kaşık zeytinyağ çelik tencereye koy
  • Soğanları at öldür
  • Semizotu ekle
  • Küp küp kesilmiş domatesleri ekle
  • 1 dolu cay kasık tuz at
  • 1 corba kasıgı domates püresi koy
  • Kapağı kapa 10 dk orta ateşte pişsin
  • Semizotu rengi koyulaşıp iyice tencerenin dibine çökünce suyu varsa 1 avuç yıkanmış pirinç at karıştır/suyu yoksa yarım cay bardağı sıcak su koy
  • Pirinç pişene kadar pişsin
  • Kapağını kapalı bırak soğusun

Buon appetitoooo :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder