11 Eylül 2012 Salı

Anneden Hasta Çorbası #1: Domates Çorbası

18 gün tatilden sonra İstanbul'da sonbahara gir, işe başla, vücuda 'sen dinginleşmeye layıksın' derken bir anda paldır küldür yoğun tempoya sok.. Sonu soğuk algınlığı ve idrar yolları enfeksiyonuyla sonuçlandı tabii ki.

Karda kışta hasta olmayan ben, Mayıs ve Eylül aylarında hasta olmayı çok severim. Zira geçişlere alışamam. Süreklilik en büyük prensibimdir :) Ya çok soğuk olacak, evlere kapanıp harala gürele çalışacağız ya da çok sıcak olacak dükkanı kapatıp Çeşme'ye yerleşeceğiz. Asla ortası olmadı, olmayacak gibi...

Domatesler samana dönüşmeden en kırmızılarını seçip eve attım kendimi. İşte hasta çorbası#1: Domates Çorbası!!!

Malzemeler:
Zeytinyağ
Domates (çok iriyse 2 adet - orta boy ise 3 adet) *ben 5 adet orta boy koydum domatese doyayım diye
1 çay kaşığı tuz
Çok az karabiber (1 tutam)
Bir avuç şehriye (sevdiğiniz model:)
3 bardak su

Yapılışı:
Domatesler rondoda çekilir. 1 tahta kaşığı zeytinyağ orta büyüklükteki çelik tencereye koyulur.
Üzerine domatesler eklenip orta ateşte domateslerin güzel kokusu çıkıp renkleri koyulaşana kadar çevirilir.
Üzerlerine 3 su bardağı (600 mg.) su , 1 çay kaşığı tuz ve  bir tutam karabiber ilave edilir. Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca bir avuç şehriye içine atılır. (Ben 2 avuç attım çünkü çok seviyorum) Şehriyeler yumuşayınca altı kapatılır. Üzerine limon sıkılarak hastaya servis edilir :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder