apayrı bir elma durumu :)
Eskiden insanlar utanır, ve utanınca elma gibi kızarırdı yanakları....(Hala var bunlar ama daha az)
İşte kıpkırmızı elmalı bir tart tarifi:
ELMALI TART
200 gr. tereyağ
5 çorba kaşığı su
aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak)
Yukarıdaki malzeme iyice karıştırılıp, yoğurulur. Hamur iki eşit parçaya ayırılır. 28 cm. lik bir tart kalıbına göre hamurlar açılır. Tart kabı yağlandıktan sonra birinci hamur serilir. Arasına 4 büyük elma ince dilimlenir, 1 çorba kaşığı tarçın, 1 dolu çay bardağı tozşeker, 1 çay kaşığı un serpilir. En üste ikinci hamur kapatılır. Hamurun üstüne iyice kızarması için biraz süt sürülür.
180-190 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.
Tarifin zamanlaması ve Yazının teması çok yerinde. Yaz tatlısını özlemişim:)
YanıtlaSil