21 Eylül 2010 Salı

Bağbozumu






















              Ağustos sonundan Ekim ortasına kadar büyük bir heyecan başlar bağlarda. Kimi zevk için kimi meraktan bağbozumu turlarına katılır, tadımlar, oluşum aşaması, kızarmış üzümlere dokunma, baş döndürücü kokular... Ben bağbozumunun 1. aşamasındayım şu an. Fotoğraftaki masaya oturmuş tam merkezde konumlanan bağ evinde kahvaltı yapıyorum. İlk gördüğüm anda bu hissi uyandırdı bembeyaz masa. Asmalar çevreyi sarmalamış, güneş henüz bizi terketmemişken, sonbahar yazın ardından insanı arafta bırakıyorken en güzel aktivitelerden biri bağbozumu festivallerine katılmak.


Food and Travel'da bağbozumu şöyle açıklanıyor: "Bağbozumuna katılan bir şarapsever, üzümün sır ortağıdır." Elazığ, Kapadokya, Mardin ve Denizli Ekim'in ilk haftasındaki bağbozumu gezilerinde en favori şehirlerden. Bir an önce şarabın peşinden gidip farklı yerler keşfedin.  (self-note)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder